1 Temmuz 2012 Pazar

YAYLA ÇORBASI


YAYLA ÇORBASI
                                                             YAYLA ÇORBASI


Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
3 bardak et suyu
3 bardak su
4-5 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Pirinç yıkanır et suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Büyükçe bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve üç bardak su iyice çırpılır. Pirinçlere yavaş yavaş dökerek ve sürekli karıştırarak eklenir. Çorba kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 5 dakika pişirilir. Altı kapatılır tuzu ve nanesi eklenir sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...