21 Temmuz 2012 Cumartesi

RAMAZAN PİDESİ


RAMAZAN PİDESİ



2 pide için
Malzemeler:
25 gr yaş maya
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 kahve fincan süt
1 çay kaşığı sirke
5 çorba kaşığı su,
20 gr margarin
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Yapılışı:
Sütü ısıtıyoruz. Mayayı ve sütü yoğurma kabına alıyoruz. Mayanın sütün içinde çözülmesini sağlıyoruz. Unu eleyerek yoğurma kabına alıyoruz. Tuz, şeker, sirke, su ve yağı ekliyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 2-3 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru oda ısısında yumuşatılmış margarinle tekrar yoğuruyoruz. 2 eşit parçaya ayırıyoruz. Her ikisini de un serpilmiş tezgahta elimizle 25- 30 cm çapında yuvarlak şekilde açıyoruz. Elimizi hafif ıslatarak parmaklarımızla şekillendiriyoruz. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.

 180 dereceye ayarlı fırının ızgara teli üzerinde kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...