20 Temmuz 2012 Cuma

DOMATESLİ PİLAV


DOMATESLİ PİLAV



Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 bardak kaynamış su
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
 Domatesler rendelenir bir tavaya alınır. 1 tatlı kaşığı salça eklenerek pişirilir. Önceden ıslatılan pirinç yıkanır. (en az 1 saat önceden ıslatılmalıdır) Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağı alınır. Yağ eriyip ısınınca yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur. Pirinçler birbirinden ayrılır olunca pişirdiğimiz domates sosu üzerine eklenir ve karıştırılır.

 3 bardak kaynamış su ve tuz eklenerek tencerenin altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Pirinçler suyunu çekince tencerenin altı kapatılır.  Kağıt havlu örtülüp kapağı kapatılarak pilav demlenmeye bırakılır. 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Not: Domatesleri tencerenin dibine rendeleyip pişince pirinçleri ekleyerek  de yapabiliriz . Bence öyle yapınca biraz lapa oluyor. Kavurup kapınca daha tane tane oluyor yine de tercih sizin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...