26 Temmuz 2012 Perşembe

PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ


PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ



Malzemeler:
5 adet yufka
4-5 adet haşlanmış patates
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Maydanoz
Tuz
Yapılışı:
Haşlanmış patatesler ezilerek ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Tuz, karabiber, toz kırmızıbiberle tatlandırılır. Bir kasede süt, yoğurt, sıvı yağ ve bir yumurta karıştırılarak kreması hazırlanır. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkalardan biri tepsiye serilir fazla kısımları tepsiden sarkıtılır. Kremadan yufkaya sürülür. Yufkalardan biri parçalanarak kıvrımlı bir şekilde tepsiye döşenir. Kremadan sürülerek patatesli harçtan serpilir.

Yufkalar bitene karar iki yufkada bir harç koyularak tepsi doldurulur. Yufkalar birince tepsinin kenarlarından sarkan kısımlar üstüne doğru katlanarak börek kesilir. Kalan kremaya bir yumurta sarısı eklenerek böreğin üstüne sürülür. Susam, serpilerek önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir
.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...