20 Temmuz 2012 Cuma

MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI


 MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI
                                   MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI



4 KİŞİLİK
Malzemeler:
1,5 su bardağı arpa şehriye
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
200 gr kültür mantarı
1 büyük veya 2 küçük havuç
Tuz
3 bardak kaynamış su
Yapılışı:
Mantarları yıkayıp kurulayın. havuçların kabuklarını soyup, yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağı tencereye alınır.  Yağ ısınınca arpa şehriyeler eklenir. Rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Mantar ve havucu ekleyin.

 1 tatlı kaşığı tuz ve üç bardak kaynamış suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...