25 Temmuz 2012 Çarşamba

SAHUR POĞAÇASI (MAYALI POĞAÇA)


SAHUR POĞAÇASI (MAYALI POĞAÇA)





Malzemeler:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzemesi:
Beyaz peynir
Maydanoz
Yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Yapılışı:
Mayayı yoğurma kabına alıyoruz. Ilık süt ve ılık su ile eritiyoruz. Yağ, şeker, tuz ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Temiz bir bez ile örtülerek 2-3 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Beyaz peyniri ufalayıp, ince doğranmış maydanoz ile karıştırarak iç malzemesi hazırlıyoruz.  Mayalanan hamurdan parçalar kopartarak ellimizle yassılaştırıp ortasına peynirli harçtan koyuyoruz. Kapatıp poğaça şeklini veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...