2 Temmuz 2012 Pazartesi

PATATESLİ MAYASIZ POĞAÇA


PATATESLİ MAYASIZ POĞAÇA
                                                     PATATESLİ MAYASIZ POĞAÇA



Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2,5- 3 bardak un
İç malzemesi:
2 tane haşlanmış patates
Maydanoz
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
Yapılışı:
Haşlanmış patatesler rendelenir.  Bir kaşık yağ ile tavada kavrulur. Tuz ve az karabiber ve az kırmızı toz biber eklenir. Maydanoz ince kıyılır. Kavrulmuş patateslere eklenerek karıştırılır.
Margarin eritilir. Diğer malzemelerde eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak içli köfte yapar gibi oyarak iç harcı koyularak kapatılır. Yuvarlak poğaça şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu veya susam veya haşhaş tohumu serpilerek önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...