22 Temmuz 2012 Pazar

EZOGELİN ÇORBASI


EZOGELİN ÇORBASI





6 kişilik
Malzemeler:
3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı ince köftelik bulgur
8 su bardağı su
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2 kaşık salça
2 tatlı kaşığı Kuru nane
1 kaşık un
Yapılışı:
Mercimek, pirinç, bulgur yıkanıp tencereye alınır. Üzerine 6 bardak soğuk su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu eklenir. Soğan çok ince bir şekilde doğranır. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Tereyağı ve un eklenerek kavrulmaya devam edilir. Un kavrulunca salça ve nanesi katılarak 1 dakika daha kavrulur. Kalan 2 bardak su eklenir. Kaynayınca sos mercimeklere eklenerek güzelce karıştırılır. (sosu mercimeklere dökerken mercimeklerinde kaynıyor olması gerekir.) Sıcak servis yapılır.
not: isterseniz blederden geçirip nanenisini öyle katabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...