27 Temmuz 2012 Cuma

BİR FİNCAN KAHVE...



“ Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var.” Derler. Hele ramazanda, gün boyu oruç tutanlar için iftardan sonra şöyle bol köpüklü bir Türk Kahvesi ne de kıymetlidir… Türk kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Dünyada telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür. Ülkemizde birbirinden lezzetli ve özel kahveler var.

20 Temmuz 2012 Cuma

SEBZELİ KAVURMA


SEBZELİ KAVURMA

DOMATESLİ PİLAV


DOMATESLİ PİLAV

BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA


BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA
                                     BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA  

MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI


 MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI
                                   MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI

VİŞNE ŞERBETİ


VİŞNE ŞERBETİ


                                                             VİŞNE ŞERBETİ

19 Temmuz 2012 Perşembe

SAHURDA ÇAYA DİKKAT !


Sahurda çayın dozunu iyi ayarlayın...
İftarda da sahurda da çay olmazsa olmaz...Fatat bugün Anadolu Ajansı'nda yer alan bir haberden  ramazan sofralarında çay tüketimine dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik...
Çay


Kardiyolog Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, ''Özellikle sahurda sıvı ihtiyacını gidermek için bol miktarda içilen çay, vücudu susuz bırakabilir'' dedi
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında iftar sonrası istenildiği kadar çay içilebileceğini ancak, sahurda bunu sınırlamak gerektiğini belirtti.
Birçok ailede yaygın olarak iftarda ve sahurda yemekle birlikte çay tüketildiğini ifade eden Oğuzhan, şunları anlattı:
''Çayın idrar söktürücü etkisi var. Özellikle sahurda sıvı ihtiyacını gidermek için bol miktarda içilen çay, vücudu susuz bırakabilir. Bu nedenle sahurda çay yerine su tercih edilmeli. Vücudunuza su depolamak isterken, su kaybıyla karşılaşabilirsiniz. Yemekle birlikte çay içilmesi hem yetişkinlerde hem de çocuklarda demir emilimini etkileyebiliyor. Bu nedenle çayın da iftarda yemekle birlikte değil, en az yemekten 45 dakika sonra içilmesini tavsiye ediyoruz.''
İftar ve sahur arasında da bol sıvı tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Oğuzhan, yağ içeriği az olan ayran, su, kalp ve tansiyon rahatsızlığı yoksa maden suyu, az şekerli komposto, hoşaf tüketilebileceğini, hazır meyve suları yerine de taze sıkılmış meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.(AA)

ZEBRA KEK


ZEBRA KEK
                                                                   ZEBRA KEK

VİŞNE REÇELİ


VİŞNE REÇELİ
                                                                   VİŞNE REÇELİ

YOĞURTLU PATATES TOPLARI


YOĞURTLU PATATES TOPLARI
                                                YOĞURTLU PATATES TOPLARI

17 Temmuz 2012 Salı

VİŞNE KREMALI İRMİK TATLISI


VİŞNE KREMALI İRMİK TATLISI

                                                           VİŞNE KREMALI İRMİK TATLISI

16 Temmuz 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ


HAŞHAŞLI REVANİ


                                                                     HAŞHAŞLI REVANİ

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Büyükçekmece 13.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde Ev Hanımlardan 440 Çeşit Yemek



Büyükçekmece 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 440 ev hanımı 440 çeşit yemek yaparak katılımcılara ikram etti. Festivale 56 ülkeden katılan misafirler, yemeklere tam not verdi.

10 Temmuz 2012 Salı

POSALI BESİNLER KOLON KANSERİNDEN KORUYOR



Prof. Dr. Ağalar, ''Posadan zengin gıdalarla beslenmek ve uygun tarama testleri ile kolon kanserinden korunmak mümkün olabilir'' dedi.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

MEYAN, YILIN BİTKİSİ…




Almanya'nın Würzburg Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası toplantıda meyan bitkisinin, Dünya Doğayı Koruma Vakfı ve Yaban Hayatı İzleme Ağı tarafından yılın bitkisi seçildiği bildirildi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şengül Karaman, Meyanın kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici etkisi olduğunu belirterek, Meyan köklerinin doğal diyabet önleyici olarak da kullanılabildiğini kaydetti.
Karaman, Meyan kökünün karaciğer enzimlerini düzenleyici etkisinin de araştırılmakta olduğunu ifade ederek, bitkinin yaşlanma önleyici özelliğinin de çalışmalarla kanıtlanmış durumda olduğunu belirtti. (A.A.)

Biz de sayfamızda ilerleyen günlerde evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bir Meyan Kökü Şerbeti tarifi paylaşacağız…

7 Temmuz 2012 Cumartesi

SALATAYI YAĞLI YEMEK YARARLI



Yaz ayları geldiğinde hepimizde bir diyet tutkusu başlıyor. Bütün diyetlerde de işe yağ tüketimi azaltarak başlanır. Bol bol salata tüketmenin sağlıklı olduğunu hepimiz biliriz. Hatta sofralarımızın olmazsa olmazlarından biridir salata. Peki, salatalarımızı yağsız mı hazırlamamız gerekiyor? Yapılan son araştırmalar sonucunda salatayı yağsız yemenin değil, yağlı yemenin sağlığa daha yararlı olduğu tespit edildi.
 Böylece 'Salatayı yağsız yemenin daha sağlıklı olduğu' iddiası bilim dünyası tarafından çürütüldü. Perdue Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yağsız salata tüketenlerin doyma hissinin azaldığı ortaya çıktı. Doktor Mario Ferruzri, "Yağsız yemek kalp hastalıkları ve kolesterol rahatsızlarını davetiye çıkarır." dedi.
 Bilim adamları, kullanılan salata soslarının yağlı olması gerektiğini belirtirken özellikle zeytinyağı tavsiye ediliyor.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Trakya Ev Yemekleri Yarışması



Edirne'de bu yıl 651'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle bir de yemek yarışması düzenlendi.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

PATATESLİ MAYASIZ POĞAÇA


PATATESLİ MAYASIZ POĞAÇA
                                                     PATATESLİ MAYASIZ POĞAÇA

1 Temmuz 2012 Pazar

YAYLA ÇORBASI


YAYLA ÇORBASI
                                                             YAYLA ÇORBASI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...