19 Mayıs 2012 Cumartesi

KARNIYARIK


 KARNIYARIK



Malzemeler:
 4 adet patlıcan
1 adet orta boy soğan
1 adet biber
3 adet domates
100 gr kıyma
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık salça
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Bir bıçakla ortasını kenarlarında biraz pay kalacak şekilde kesiyoruz. kızgın yağda kızartıyoruz. Kağıt  havlunun üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz. İnce kıyılmış soğanları ve sarımsağı katıp kavuruyoruz. İnce doğranmış biberler ve küçük doğranmış domatesler ve bir kaşık salçayı ekleyerek iç harcı pişiriyoruz. Altını kapatıp 1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber ekliyoruz. Patlıcanları fırın kabına dizip iç harcı kestiğimiz yerden dolduruyoruz. 1 kaşık salçayı 1 bardak sıcak su ile çözerek fırın kabına ekliyoruz. Fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...