28 Mayıs 2012 Pazartesi

GÜL BÖREĞİ


GÜL BÖREĞİ



Malzemeler:
5 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 bardak süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
3-4 kaşık yoğurt
İç malzemesi:
Peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Yufkalar artı şeklinde kesilerek dörde bölünür. Yoğurt, süt, 1 adet yumurta, zeytinyağı, karbonat bir kasede karıştırılarak yufkalara süreceğimiz krema hazırlanır. İnce doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Kestiğimiz yufka açılır.  Bir fırça yardımı ile her tarafına hazırladığımız kremadan sürülür. Yufkanın uzun kenarına iç malzemeden koyularak yufka yuvarlanır.

 Yuvarlanarak şerit haline getirilen yufka içe doğru döndürülerek gül şekli verilir.

Bütün yufkalara aynı işlem uygulanarak tepsiye dizilir. Kalan krema harcına 1 yumurta daha kırılarak böreklerin üzerine sürülür. Susam ve çörekotu ile süslenerek önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...