1 Mayıs 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
Yarım kilo çalı fasulyesi (ben çalı fasulyesi kullandım geniş olduğu için kesmesi daha kolay oluyor.       Diğer çeşitlerini de kesmeden veya keserek kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
4 kaşık zeytinyağı
2 küp şeker
Tuz, su

Yapılışı:
Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra uzunlamasına ortadan bölüyor ve daha sonra enine birkaç parçaya ayırıyoruz.

 Soğanı zar şeklinde doğrayıp tencerede zeytinyağı ile kavuruyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ve salçayı ekliyoruz. Domatesler hafif pişince fasulyeleri, sarımsağı ve toz şekeri ekliyoruz.

Tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kendi suyunda fasulyeleri ön pişirme yapıyoruz.

 Fasulyelerin rengi değişip biraz piştiklerinde 1 bardaktan 1 parmak fazla kaynamış su ve tuzunu ekleyerek tencerenin altını kısıyoruz. 15- 20 dakika daha pişirerek fasulyelerin piştiğine kanaat getirince tencerenin altını kapatıyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...