4 Mayıs 2012 Cuma

KREMALI MANTAR ÇORBASI


KREMALI MANTAR ÇORBASI



Malzemeler:
300 gr kültür mantarı
1 adet kuru soğan
3 kaşık zeytinyağı
3 kaşık un
2 bardak süt
3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğan çok ince bir şekilde doğranarak tencereye alınır. 3 kaşık zeytinyağı eklenerek kavrulur. Mantarlar yıkanır ve çok ince bir şekilde doğranır.

 Doğranan mantarlar soğanlara eklenir kendi suyu ile yaklaşık 10 dakika pişirilir. Bir kasede 3 kaşık un 2 bardak süt ile inceltilir(unların içinde topak kalkmamasına dikkat edelim Eğer tam çözemediyseniz süzgeçten geçirerek dökelim tencereye). 3 bardak soğuk suyu da ekleyerek tencereye dökelim. Unlu karışımı dökerken tencereyi devamlı karıştırmalı ve bu karıştırma işini çorba kaynayana kadar sürdürmeliyiz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım. Servis yaparken karabiber ile süsleyelim.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

yarın deniyorum hemen:) ama yapım aşamasında unu 3 bardak diye yazmışsınız yanlışlıkla:) bilginiz olsun.. fnç

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...