3 Mayıs 2012 Perşembe

PATATESLİ KOL BÖREĞİ


PATATESLİ KOL BÖREĞİ


Malzemeler:
5 adet yufka
İç harcı:
4 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet biber
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
İçine sürülen kreması:
4 kaşık yoğurt
1 yumurta
Çeyrek bardak sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Üst kreması:
2 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık yağ
Yapılışı:
  Haşlanmış patatesler rendelenir . Soğan ince doğranır tavaya alınarak kavrulur. İnce doğranan biberler soğanlara eklenir. Hafif kavrulunca patatesler, tuz , toz biber ve karabiber eklenerek patatesler kavrulur ve soğumaya bırakılır. Yufkalar açılarak tam ortadan kesilir. Hazırladığımız (4 kaşık yoğurt, 1 yumurta, çeyrek bardak sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat ile hazırladığımız)iç krema yufkaya sürülür. Yufkanın düz kenarına patatesli harç koyulur ve yuvarlanır.

 Spiral şekilde döndürerek yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyulur.

 Aynı şekilde hazırlanan diğer yufkalar ilk spiralin etrafına sarılarak bütün yufkalar tamamlanır.

2 kaşık yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık yağ ile hazırladığımız krema böreğin her tarafına sürülür. Üzerini susam ve çörek otu ile süsleyerek altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...