25 Mayıs 2012 Cuma

BİSKREM KURABİYE


BİSKREM KURABİYE



Malzemeler:
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı un
Kakaolu fındık kreması
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve pudra şekeri yoğrulur. Yumurta, sıvı yağ, vanilya, buğday nişastası ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak içli köfte yapar gibi içleri oyulur. Parmakla oyulan hamurların içine 1 çay kaşığı dolusu kakaolu fındık kreması koyulur.

 Hamurun uçları yavaşça kapatılarak  yuvarlak hale getirilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kapatılan yerleri alta gelecek şekilde kurabiyeler dizilir. Orta ısılı fırında( 170-180 derece) üzeri pembeleşene kadar pişirilir.          


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...