4 Mayıs 2012 Cuma

DERE OTLU PİRİNÇ PİLAVI


DERE OTLU PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 bardak su
1 kase dereotu
Yapılışı:
Önceden ıslatılan pirinç yıkanır. (en az 1 saat önceden ıslatılmalıdır) Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağı alınır. Yağ eriyip ısınınca yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur. Pirinçler birbirinden ayrılır olunca 3 bardak kaynamış su ve tuz eklenerek tencerenin altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Pirinçler suyunu çekince tencerenin altı kapatılır. İnce ince doğradığımız dereotları pilavın üstüne koyulur. Kağıt havlu örtülüp kapağı kapatılarak pilav demlenmeye bırakılır. Servis yapmadan önce pilav karıştırılarak dereotlarının pilavın her tarafına dağılması sağlanır.


Afiyet olsun

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bi yaşıma daha girdim:) hiç duymadım dereotlu pilav:) bu aralar dereotuna taktığımdan bunu da denerim bi kaç güne:)) fnç

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...