25 Mayıs 2012 Cuma

ETLİ KABAK DOLMASI


ETLİ KABAK DOLMASI



Malzemeler:
7 adet kabak
4 adet soğan
2 bardak pirinç
250-300 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, nane, salça.
2-3 adet domates
Yapılışı:
Kabaklar kabak oyucunun tırtıklı tarafı ile soyulur. Ortadan kesilerek içi oyulur. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Domatesler küçük doğranır. Pirinç yıkanır soğanlara eklenir. Kıyma, 1,5 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru nane eklenir. Maydanozlar ince ince kıyılarak eklenir. 2 kaşık salça eklenerek elimizle güzelce karıştırılır.

Kabakların içine hazırladığımız içi dolduruyoruz. Domatesleri keserek dolmalara kapak yaparak tencereye sıralıyoruz. İki kaşık salçayı kaynamış su ile inceltiyoruz.  1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek tenceredeki dolmaların üzerine döküyoruz. Dolmaların yarısını geçecek kadar kaynamış su ekliyoruz. Kısık ateşte 30- 35 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...