31 Mayıs 2012 Perşembe

ŞEKERPARE


ŞEKERPARE



Malzemeler:
250 gr yumuşak margarin (1 paket)
3 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Fındık
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynatmak için suyu ve şekeri bir tencereye alıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatınca iki üç damla limon suyu ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
Hamurunu hazırlamak için margarini, unu ve irmiği yoğurma kabına alıyoruz. Birbirine yediriyoruz. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.( bardak ölçüleriniz normalden küçükse hamurunuz ele yapışabilir bu durumda bir miktar daha un ekleyebilirsiniz) Hamurdan küçük parçalar kopartarak elimizde yuvarlıyoruz. Elimizle çok hafif bastırarak tepsiye alıyoruz. Tam ortasına bir tane bütün fındık bastırarak yassılaştırıyoruz.

 Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Hamur sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini döküyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...