17 Mayıs 2012 Perşembe

ETLİ NOHUT


ETLİ NOHUT



Malzemeler:
Yarım kilo nohut
250 gr kuşbaşı dana eti
1 adet büyük soğan
2-3 adet domates
2 adet yeşilbiber
Salça
Tuz, su
Yapılışı:
Nohut bir gece önceden ıslatılır. Tencereye kuşbaşı etler alınır kavrulur. Küp şeklinde doğranmış soğanlar eklenir. Biberler halka doğranır. Domatesler küp doğranır. Soğan ve ete eklenir. Domatesler bir miktar pişince 2 kaşık domates veya biber salçası eklenir. Akşamdan ıslatılıp şişirilmiş nohut eklenir. Nohutlar biraz kavrulunca üzerini iki üç parmak geçine kadar kaynamış su eklenir. Nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu eklenerek altı kapatılır.
Not: Ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum aynı işlemleri yapıp düdüklünün kapağını kapattıktan sonra 35- 40 dakika pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...