1 Mayıs 2012 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI



ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 bardak su

Yapılışı:
2 su bardağı pirinç ılık su ile ıslatılır. En az 1 saat beklemelidir. (daha fazlada bekletebilirsiniz) suda bekletilen pirinç yıkanıp süzgece alınır. Pilav tenceresinin içine 4 kaşık zeytinyağı ve 1 çay bardağı arpa şehriye koyulur. Şehriyeler kahverengi olana kadar kavrulur. Şehriyeler renk değiştirince 1 kaşık tereyağı eklenir. (şehriyeleri tereyağında kavurmuyoruz çünkü şehriyeler kavrulurken tereyağı yanar. Pilavın rengi kararır) pirinçler ve tuz katılarak pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. 3 su bardağı  kaynamış su eklenerek tencerenin altı kısılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.  Kağıt havlu kapatılarak demlendirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...