4 Mayıs 2012 Cuma

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK


GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK

Malzemeler:
500 gr tavuk fileto
1 adet soğan
2 adet biber
1 adet domates
 1 adet küçük boy havuç
10 adet kültür mantarı
Tuz, karabiber, salça
Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı şeklinde doğranır. Yıkanıp tencereye alınır. Tencerenin kapağı kapatılarak kendi suyu ile yarı pişirilir. Soğan tavla zarı şeklinde doğranarak tavuk etlerine eklenir. 1 kaşık salça eklenir. Biberler halka,  havuçlar küp, mantarlarda iri doğranarak tavuklara eklenir. Birkaç defa karıştırdıktan sonra 1 bardak kaynamış su eklenerek pişmeye bırakılır. 5 dakika kadar pişirince yarım çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz eklenerek güveçlere bölüştürülür.( bu ölçülerle fotoğraftaki güveçlerden üç tane çıkıyor. Kalabalıksanız ölçüleri çoğaltınız) güveçlerin üzeri folyo ile kapatılarak önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Folyolar kaldırılarak üzeri kızarsın diye 5 dakika daha pişirilir.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...