7 Mayıs 2012 Pazartesi

SANAYAĞLI BÖREK


SANAYAĞLI BÖREK


Eskiden böyle derdik başka margarin pek kullanılmazdı şimdi sanayağı ile yapmanız gerekmese de margarinli börek demek garibime gitti.
Malzemeler:
4 adet yufka
Yarım paket margarin
Peynir, maydanoz
1 yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Yapılışı:
Yufkaları artı şeklinde kesip dört parçaya bölüyoruz.(börekler küçük olsun isterseniz sekiz parçaya da bölebilirsiniz) Margarini bir tavada eritip üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalara bir fırça yardımı ile sürüyoruz. Peynir ve maydanozu karıştırarak yaptığımız harcımızı yufkaların geniş kenarına koyuyoruz. Börekleri gevşek bir şekilde paket gibi katlıyoruz. Bütün yufka parçalarına aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süslüyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

ELMALI YAŞ PASTA


ELMALI YAŞ PASTA

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

KABAK KARNIYARIK


KABAK KARNIYARIK

MERCİMEKLİ KARNIYARIK


MERCİMEKLİ KARNIYARIK

4 Mayıs 2012 Cuma

DERE OTLU PİRİNÇ PİLAVI


DERE OTLU PİRİNÇ PİLAVI

SOSİSLİ, PEYNİRLİ MİLFÖY ATIŞTIRMALIKLARI


SOSİSLİ, PEYNİRLİ MİLFÖY ATIŞTIRMALIKLARI

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK


GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK

Malzemeler:
500 gr tavuk fileto
1 adet soğan
2 adet biber
1 adet domates
 1 adet küçük boy havuç
10 adet kültür mantarı
Tuz, karabiber, salça
Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı şeklinde doğranır. Yıkanıp tencereye alınır. Tencerenin kapağı kapatılarak kendi suyu ile yarı pişirilir. Soğan tavla zarı şeklinde doğranarak tavuk etlerine eklenir. 1 kaşık salça eklenir. Biberler halka,  havuçlar küp, mantarlarda iri doğranarak tavuklara eklenir. Birkaç defa karıştırdıktan sonra 1 bardak kaynamış su eklenerek pişmeye bırakılır. 5 dakika kadar pişirince yarım çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz eklenerek güveçlere bölüştürülür.( bu ölçülerle fotoğraftaki güveçlerden üç tane çıkıyor. Kalabalıksanız ölçüleri çoğaltınız) güveçlerin üzeri folyo ile kapatılarak önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Folyolar kaldırılarak üzeri kızarsın diye 5 dakika daha pişirilir.


Afiyet olsun

KREMALI MANTAR ÇORBASI


KREMALI MANTAR ÇORBASI

1 Mayıs 2012 Salı

SEMİZOTLU ÇOBAN SALATA


SEMİZOTLU ÇOBAN SALATA

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI



ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 bardak su

Yapılışı:
2 su bardağı pirinç ılık su ile ıslatılır. En az 1 saat beklemelidir. (daha fazlada bekletebilirsiniz) suda bekletilen pirinç yıkanıp süzgece alınır. Pilav tenceresinin içine 4 kaşık zeytinyağı ve 1 çay bardağı arpa şehriye koyulur. Şehriyeler kahverengi olana kadar kavrulur. Şehriyeler renk değiştirince 1 kaşık tereyağı eklenir. (şehriyeleri tereyağında kavurmuyoruz çünkü şehriyeler kavrulurken tereyağı yanar. Pilavın rengi kararır) pirinçler ve tuz katılarak pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. 3 su bardağı  kaynamış su eklenerek tencerenin altı kısılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.  Kağıt havlu kapatılarak demlendirilir.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

PUF BÖREĞİ


PUF BÖREĞİ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...