2 Haziran 2012 Cumartesi

ÇİFTLİK OMLET


ÇİFTLİK OMLET


 çiftlik omlet 

Malzemeler:

1 adet patates
1 adet domates
1 adet biber
1 adet taze soğan
Sucuk
Maydanoz
Sıvıyağ
Taze nane
4 adet yumurta
Tuz

Yapılışı:

Patates, biber, domates, taze soğan, sucuk küçük küçük doğranır.

 Tavaya bir miktar sıvı yağ koyularak patatesler kızartılır. Patatesler kızarmaya yakın olunca biberler eklenerek kızartılır. Soğanlar ve sucuklar eklenerek kızartılır. Domates eklenerek bir miktar pişirilir. İç harcı kızarınca bir kasede çırptığımız yumurtalar üzerine dökülür tavanın kapağı kapatılarak pişirilir. Yumurtaların altı pişince ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir. Servis tabağına alınarak maydanoz ve taze nane ile süslenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...