25 Haziran 2012 Pazartesi

ALACALI KEK


ALACALI KEK





Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı meyve şekeri
Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenerek tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya elenerek sütlü karışıma eklenir. Hazırlanan kek karışımının 1/3 ü başka bir kaba alınarak 1 kaşık kakao eklenerek karıştırılır.(kakao hamuru çok sertleştirdi ise 1-2 kaşık süt ekleyebilirsiniz) Kalan kek hamuruna da meyve şekerleri eklenir ve karıştırılır. Yağlanan kek kalıbına önce şekerli hamur, üzerine kakaolu hamur dökülür. Kaşıkla hafif karıştırılarak birbirine karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Piştiğini kontrol etmek için kürdan veya bıçak saplıyoruz hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...