10 Haziran 2012 Pazar

ETLİ YAPRAK SARMA


ETLİ YAPRAK SARMA





Malzemeler:
Yarım kilo asma yaprağı
4 adet soğan
1 bardak pirinç
400 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, nane, salça.
2-3 adet domates
Yapılışı:
Asma yaprakları taze ise kaynamış suya sokup çıkartıyoruz. Yapraklar salamura ise ılık suda bir kaç saat bekletiyoruz. Ara sıra da suyunu değiştiriyoruz.  İçini hazırlamak için soğanlar küp şeklinde doğranır. Domatesler küçük doğranır. Pirinç yıkanır soğanlara eklenir. Kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru nane eklenir. Maydanozlar ince ince kıyılarak eklenir. 2 kaşık salça eklenerek elimizle güzelce karıştırılır.

 Yaprakları güzelce açıp ortasına 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyuyoruz. Yanlarını içine katlayarak sarıyoruz. Sarmaları tencereye yan yana sıralıyoruz. İki kaşık salçayı kaynamış su ile inceltiyoruz.  1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek tenceredeki sarmaların üzerine döküyoruz. Sarmaların yarısını geçecek kadar kaynamış su ekliyoruz. Üzerine bir tabak kapatıyoruz. Kısık ateşte 30- 35 dakika pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...