10 Haziran 2012 Pazar

KÖZLENMİŞ KARIŞIK BİBER ÇORBASI


KÖZLENMİŞ KARIŞIK BİBER ÇORBASI



                                          KÖZLENMİŞ KARIŞIK BİBER ÇORBASI


Malzemeler:
Yarım kilo salçalık kırmızıbiber
Yarım kilo yeşilbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 bardak et veya tavuk suyu
1,5 bardak su
1 kaşık un
Maydanoz
Yapılışı:
Biberler ocakta veya fırında közlenir.

 Közlenen biberlerin kabukları soyulur çekirdekleri çıkartılır doğranır. Tencereye doğranmış soğan ve zeytinyağı alınarak sotelenir. Sarımsaklar rendelenerek soğanlara eklenir. Közlenmiş biberler ve bir kaşık un eklenir. 1 dakika kadar karıştırılır. Kaynamış su ve et suyu eklenerek el benderi ile çekilir. 10 dk kısık ateşte kaynadıktan sonra altı kapatılır. Maydanozla süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...