17 Haziran 2012 Pazar

FİNCAN BÖREĞİ


FİNCAN BÖREĞİ





5 KİŞİLİK
Malzemeler:
2 yumurta
250 ml su
Tuz
Aldığı kadar un
Peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Maydanozları ince kıyıyoruz. Peynirle karıştırıp iç harcını hazırlıyoruz..Bir kapta yumurtaları suyla birlikte çırpın. Tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru 8 parçaya ayırın. Parçaları unlayıp yufka inceliğinde açın. Hamurun yarısına belli aralıklarla peynirli harçtan koyup

 diğer yarısını üzerine kapatın veya ikinci bir yufka açıp diğerinin üzerine kapatın. Çay fincanı ile peynirli malzeme ortada kalacak şekilde kesin.

 Tavaya bol sıvıyağ koyarak kızdırın. Önlü arkalı kızartın.


Not: iç malzemesini kıyma, ıspanak, patates gibi malzemelerden de hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...