2 Haziran 2012 Cumartesi

PATLICAN MUSAKKA


PATLICAN MUSAKKA





Malzemeler:


4-5 adet kemer patlıcan
200 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 adet biber
2-3 diş sarımsak
2 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber.
Salça

Yapılışı:


Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzun dilimlenir.( isterseniz halka halkada doğrayabilirsiniz)tuzlu suda yarım saat kadar bekletilerek acısı çıkartılır. Patlıcanlar sudan çıkartılıp kurulanır. Kızgın ve bol yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı çektirilir. Kıyma tavaya alınarak kavrulur. Soğanlar küp küp doğranarak kıymaya eklenir. Biber ince doğranır ve kıymaya eklenir. Domatesler küp doğranır ve kavrulmuş kıyma ve soğana eklenir. 1 kaşık salça eklenir. Sarımsak doğranarak eklenir. Hepsi pişirilir. Altını kapattıktan sonra tuz, karabiber, pul biber eklenerek karıştırılır. Fırın kabının altına kızartılmış patlıcanlar boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Kıymalı harç patlıcanların üzerine dökülerek her tarafına yayılır. Kıymalı harcın üzerine tekrar kızartılmış patlıcanlar dizilir.

 2 adet yumurta çırpılarak patlıcan katının üzerine yayılır. Bir kasede 1 kaşık salça ve tuz sıcak su ile inceltilir. Fırın kabına patlıcanların hizasına gelecek kadar salçalı su eklenir. Önceden ısıtılmış yüksek ısılı fırında(200-250 derecede) kaynayıp üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...