30 Haziran 2012 Cumartesi

DIZMANA


DIZMANA 


Malzemeler:
2 adet hazır ekmek hamuru
Peynir maydanoz
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
Sıvıyağ
Yapılışı:
Hazır ekmek hamuru unlu zeminde uzun ince bir şekilde açılır. Maydanoz ince doğranıp peynirle karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Açtığımız hamurun uç kısmına boydan boya peynirli harç koyulur.

 Hamur rulo şeklinde sarılır. Bir bıçakla hamur küçük parçalar halinde doğranır. Fırın tepsisi yağlanır. Bir kaseye sıvıyağ koyulur. Kestiğimiz hamur parçaların her iki tarafı kasedeki sıvı yağa batırılır veya bir fırça ile hamur parçalarının iki tarafına sıvıyağ sürülerek tepside yan yana bitişik bir şekilde dizilir.

(hamur parçalarının iki tarafını yağladığımız için piştikten sonra birbirinden kolaylıkla ayrılacaklar. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Ayrı bir kapta 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt karıştırılarak hamurun üzerine yayılır. Çörek otu serpiştirilir.

 Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

En kolay dizmana tarifini vermissiniz tesekkurler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...