28 Haziran 2012 Perşembe

PATLICANLI YAZ YEMEĞİ


PATLICANLI YAZ YEMEĞİ



Malzemeler:
2 adet kemer patlıcan
2 adet büyük patates
5 adet çarliston biber
1 adet soğan
200gr. Kıyma
1,5 kaşık salça
Yoğurt
Sarımsak
Maydanoz
Pulbiber
3 bardak kaynamış su
Yapılışı: 
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranarak kızartılır. Patatesler küp küp doğranarak kızartılır.  Biberler büyük halkalar şeklinde doğranarak kızartılır. Kızartılan malzemelerin hepsi bir tencerede birleştirilir. Tavaya kıyma alınarak kavrulur. Soğan tavla zarı iriliğinde doğranarak kıymaya eklanir ve kavurmaya devam edilir. Salça eklenir ve kıymalı karışım kızarmış sebzelerin üzerine dökülür.

 3 bardak kaynamış su eklenerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Tabağa alınır. Üzerine sarımsaklı yoğrut gezdirilir. Maydanoz ve pul binerle süslenerek servis edilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...