8 Haziran 2012 Cuma

TAVUKLU, NOHUTLU PİRİNÇ P


TAVUKLU, NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI





Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 bardak tavuk suyu
1 bardak kaynamış su
Yarım tavuk göğsü
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı:
.Tavuk göğsü haşlanır didiklenir. (haşlama suyunu pilav için ayıralım)Önceden ıslatılan pirinç yıkanır. (en az 1 saat önceden ıslatılmalıdır) Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağı alınır. Yağ eriyip ısınınca yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur. Haşlanmış nohutlar eklenir. Pirinçler birbirinden ayrılır olunca 2 bardak kaynamış tavuk suyu, 1 bardak su ve tuz eklenerek tencerenin altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Pirinçler suyunu çekince tencerenin altı kapatılır. Didiklediğimiz tavuk etleri pilavın üstüne koyulur. Kağıt havlu örtülüp kapağı kapatılarak pilav demlenmeye bırakılır. Servis yapmadan önce pilav karıştırılarak pilavın her tarafına tavuk etlerinin ve nohutların dağılması sağlanır. Üzerine karabiber serperek servis yapılır.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...