17 Haziran 2012 Pazar

PİYAZ


PİYAZ

Malzemeler:
2,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 büyük kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Sirke
zeytinyağı
Pul biber
1 adet katı haşlanmış yumurta
Yapılışı:
Soğan ortadan ikiye bölünür. İki yarım parçası da ince ince uzunlamasına doğranır. Soğanlara 1,5 çay kaşığı tuz eklenir. Elimizle ovalayarak soğanlar öldürülür. Soğanlar fasulyelere eklinir. 1,5 çay kaşığı pul biberi eklenir. 2 kaşık sirke ve 2 kaşık zeytinyağını ekleyerek karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerini ince doğranmış maydanoz, zeytin ve haşlanmış yumurta ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...