6 Haziran 2012 Çarşamba

FIRIN TORBASINDA ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ


FIRIN TORBASINDA ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ



Malzemeler:
3-4 adet arpacık soğan
2 adet orta boy patates
1 adet kabak
1 büyük veya 2 küçük patlıcan
100-150 gr. Taze fasulye
2-3 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
1 adet yeşil, 1 adet kırmızı biber
Dereotu
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yanmaz fırın torbası

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyalım, kabakları ve havucu soyup kalın ve biraz uzun doğrayalım. Patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Soğanları dörde bölüp sebzelere ekleyelim. Fasulyelerin uçlarını koparıp birkaç parçaya bölelim. Sarımsakları doğrayalım. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp sebzelere ekleyelim. Biberleri iri iri doğrayıp sebzelere ekleyelim. Dereotunu ince kıyıp ekleyelim. Sebzelerin üzerine zeytinyağını, şekeri, tuzu ekleyip karıştıralım.

 Fırın torbasının içine bir kaşık un koyup sallayalım unun fazlasını boşaltalım. Sebzeleri fırın torbasına doldurup torbanın kendi teli ile bağlayalım. Fırın kabına yatık şekilde yerleştirelim.

 Torbanın üzerine bıçak ucu ile birkaç delik açalım. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol edip fırından alalım. İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...