9 Haziran 2012 Cumartesi

PAMUK POĞAÇA


PAMUK POĞAÇA



Malzemeler:
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı şeker
Alabildiği kadar un
Peynir
Maydanoz
Dereotu
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:
Süt ısıtılır. Ilık süt ve yaş maya çözülür sıvıyağ, şeker, tuz ve un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanınca, hamurdan parçalar kopartıyoruz. İç harcı koyarak poğaça şekli veriyoruz. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çok ince kıyılmış dereotu serpiştiriyoruz. Dereotları yanmasın diye fırça ile dereotlarının üzerine sıvıyağ sürüyoruz.

 Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Dereotu yerine susam veya çörek otu da serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...