7 Haziran 2012 Perşembe

LİMON KABUKLU BEYAZ KURABİYE


LİMON KABUKLU BEYAZ KURABİYE  





Malzemeler:
100 gr tereyağı
2 kahve fincanı ayçiçeği yağı
2 kahve fincanı buğday nişastası
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, ayçiçeği yağı, buğday nişastası, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve aldığı kadar unu bir kaba alarak yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip orta ısıda 25 dakika pişirelim.
Not: Arzuya göre üzerine çok az tarçın serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...