16 Haziran 2012 Cumartesi

Martha’nın Tabakları…


Martha’nın Tabakları…
Martha Payne



Çocuklarımızın iyi, doğru ve sağlıklı beslenmesi bizim için her şeyden önemli. Ülkemizde okullarda öğrenciler için hazırlanan öğlen yemeklerinden bazen şikâyet etsek de bizim durumumuz Avrupa ve A.B.D ile karşılaştırıldığında nispeten iyi.
Son günlerde internet dünyasını sarsan bir haber var. Bu haberi bir çocuk gelişimi uzmanı olarak sizlerle paylaşmak istedim. İskoçya’da yaşayan 9 yaşındaki Martha Payne okulunda verilen öğlen yemeklerinin fotoğraflarını Twitter’a yayınlamaya başlamış. Yemeklerin durumu öyle içler acısı ki Birleşik Krallık kelimenin tam anlamıyla karışmış. Hatta devlet bu çocuğun okulunda çıkan öğlen yemeklerinin fotoğraflarını Twitter’a yayınlamasını yasaklamış. Şu korkunç fotoğraflara bir göz atalım.



Martha, Lochgilphead İlkokulu’nda kendilerine verilen öğlen yemeklerinin fotoğraflarını 30 Nisan tarihinde Twitter’dan geçmeye başlamış, babası David’le birlikte kurduğu blogda daha sağlıklı mönüler için kampanya başlatmış. Yemeklere ait fotoğraflar, kamuoyunda şaşkınlık yaratmış ve ünlü İngiliz şef Jamie Oliver kampanyayı destekleniş.

Bakın bunlar da Maertha’nın http://neverseconds.blogspot.com/ adresindeki blogundaki ideal yemek tabakları…Ne diyelim, internetin gücü bu olmalı…

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...