14 Haziran 2012 Perşembe

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI 



Malzemeler: 3-4 adet orta boy kuru soğan 2 kaşık zeytinyağı 3 kaşık un 1 bardak süt 3,5 bardak et suyu veya sade su Tuz, pul biber


Yapılışı: Soğanlar ayıklanır ve iri iri doğranarak tencereye alınır. 2 kaşık zeytinyağı eklenerek birkaç dakika kavrulur. 3 kaşık un eklenerek 2 dakika daha kavrulur. 1 bardak süt ve 3,5 bardak su eklenerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Soğanlar yumuşayınca el blenderi ile soğan parçası kalmayacak şekilde çekilir. Altı kapatıldıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz eklenir servis yaparken zeytinyağında kızdırılmış pul biber gezdirilerek sıcak servis yapılır.

not: isteğe göre içerken içine biraz sirke katabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...